onsdag 27 april 2016

Bättre självförtroende o bättre sex

Rapport från en dårfink. Dagbok från första vilodagen sedan urminnes tider:

06,21  Slår upp mina små blå och inser att idag är dagen jag är HELT LEDIG. Har ju sett fram mot detta rätt rejält. Tankarna är att tillbringa hela dagen i sängen, gloendes på TV. Något jag faktiskt tror aldrig skett tidigare.
Spelar alla spel jag kan på mobilen, svarar på obesvarade sms o skriver retroaktiv dagbok.
Funderar på vad nästa drag blir.

07,01   Kliver upp. Banar mig väg genom all smutstvätt som ligger utslängd på golvet som lockbete för pälsängrarna, genom att helt sonika plocka upp de där gamla strumporna som dräller här o var.
Frukosterar o kollar dator o inser att på fem dagar hinner man få 108 mail. Tror inget var något djupare från någon vän eller så. Däremot har jag tydligen vunnit sisådär 7 stycken Iphone 6S, fått 14 erbjudande om bättre självförtroende o bättre sex, samt vunnit 10 000:- på HM.
YAY!
Kollar upp lite småsaker. Stor lättnad uppstår när jag inser att det stämmer det jag hoppats på, att jag  inte behöver deklarera för 2Enjoy förrän i juli o inte denna veckan...
Kan således tillbringa dagen i sängen. O jag är sååå värd det.

7,49  Wag the dog.
Lite efterarbete efter festivalen o en del sms-utskick.

10-15   Så sker det då. Soff-maraton med 5 avsnitt av TVserien 30 grader i februari. Djupt impad av mig själv. Jag har aldrig tillbringat så lång tid framför TVn i ett sträck. Även djupt impad av serien. Den är bra.

15,00 Leya hem från skolan. Flyttar över till sängen där Leya fikar o jag somnar.

16-18 Matlagning, jobb o få utbrott på en älgloppa som sprätter omkring i diskhon. VA FAEN - de ska inte infinna sig förrän i höst o helst inte alls! Näst efter fästingar på TVI TVI-skalan kommer älgloppor o sedan pälsängrar. Förhatliga djur allihop. O tror inte Noak hade med sig två av varje av dem på arken. Han hade nog en hel skokartong full.

18 - resten av kvällen. Funderar på vad man kan ha en köksvåg till o om jag faktiskt måste börja använda en, funderar på när jag senast såg en skräckfilm, packar skolväskor, lyssnar till fiolmusik o glor på Ullared. I sängen.

En mycket lyckad dag om jag får säga det själv. O det får jag


Så här ska en slipsten dras.

lördag 16 april 2016

A nice moose in a delicious pose...

...mmm, tror minsann att jag lyckades citera en musikalreplik där. En väldigt gammal en. 
Från en underbar musikal som jag tror bara satts upp en gång. 
Men absolut bland det roligaste jag varit med i. King Edwards pure pure´. 
En musikal som handlade om potatismos. 
Helt normalt.
O rubriken får oss ju osökt att koppla till älgar.Som är det som ska behandlas denna sena timma. 

För någon vecka sedan var jag nära att krocka. Två gånger på samma dag. Jag som varit tämligen benådad från sådana dumheter tidigare o aldrig smällt själv, bara i fall med andra förare.


Första tillfället då förra veckan utspelade sig i Diö. Tant i alldeles för stor stadsjeep (antar att en stadsjeep är ett måste om man bor i Diö) levde antagligen efter den gamla Österbymo-regeln jag själv iakttagit så många gånger under min ungdom. 
Störst går först.
Jag levde dock under parollen att jag befann mig på huvudled o hon hade väjningsplikt.
Det gjorde som sagt inte hon. Ut o svänga bara, rakt framför nosen. Jag tvärnitade o tack o lov är det inte så lång bromssträcka då jag redan var ner i 50 bast i timmen.
Hon fick sig några långa fingrar genom rutan o jag fick åka vidare.



På väg hem ett stort antal timmar senare o strax norr om Liatorpskrysset står den då där.
Älgen.
 Mitt på vägen. Fast mellan vajerräcke och viltstängsel. O kommer inte så långt åt något håll.


O det är då man hinner tänka mycket.
 Ofantligt mycket.

Man hinner fundera på om man ska satsa på att klippa älgen o få in den genom vindrutan.
Eller om man ska tvärnita så hårt att bilen som ligger aningen för nära bakom mig, kommer att komma på besök in i bakändan på min bil. O vad jag ska bjuda på då när man får oväntat besök.



Man hinner tänka på att det nog är smartast att ta älgen ändå. O vrida o vända tankarna flera gånger på hur man ska parera till det för att i möjligaste mån akta sina egna ben.

Alla dessa tankar o några till fladdrar förbi på ett par sekunder.
Fantastiskt att min hjärna kan vara så snabb. (det visar sig oftast inte annars...)

Till slut ser man den efterlängtade sanna bilden av hur älgen lyckas förflytta sig ner i diket o jag o mina tjutande däck o hals kan glida vidare in i natten.

Man har hunnit se att livet är jäkligt skört o bräckligt.


Krama varandra i trafiken.




söndag 3 april 2016

Känslomässig berg-o-dalbana

De sista skälvande timmarna av ett fantastiskt härligt "påsklov" är nu i full gång.

Ett lov med så mycket blandade känslor.
Det började så infernaliskt bra.


Jag lyckades gå ner i varv, det gjordes kontor, fixades hemma o jag började känna hur jag"levde". Visst, låter himla patetiskt,men nu var det ju så det hela var - ett lugn infann sig, jag kände hur jag för en gångs skull tog dagarna som de kom o hur jag tillbringade min mesta tid med  me myself and I o min familj o inte med planering samt hur jag fantastiskt nog även emellanåt hann med hemmet.
Började till o med snegla på de där penslarna man målar staket med (men där gick tydligen gränsen)
Dagarna har fortsatt bra med ofantligt mycket tid med Leya, pysslande, mängder med godis o glafs, slappna av samt jobba nattetid o försätta berg.
O inte en tillstymmelse till träning;)

Att man sedan nåtts av mer o mer "söndagsångest", att verkligheten med en månads kaosjobb ligger framför en o att man gick ner sig ordentligt ett par gånger under veckan pga olika jobbiga situationer är sådant man försöker peta bort.
( och ja, Birgit Carlstén, jag fortsätter tydligen att prata i man-form och inte jag, det är tydligen för jobbigt ibland.Men jag jobbar på det! Eller man jobbar på det...)


Efter påsk reflekterade jag verkligen över att fan vad bra jag mår, vilken energi jag har o vad jag trivs med att få vara med de som verkligen betyder något. Då tänkte jag att de här stunderna ska jag minnas när mina vanliga orosmoln börjar samlas ovanför mina rågblonda lockar o krämporna börjar arta o urarta sig både här o där.
Så då gör jag det.
Minns de där underbara dagarna. 


Jag har haft ett underbart påsklov.
Jag har haft ett underbart påskliv.

Tack som fan, de som har berikat det.
Tack till de som verkligen finns där för mig.

Tack till mig själv.

Ibland kommer jag på mig själv med att prata med mig själv.
O då skrattar vi båda.